Donášková služba

Ak nemáte k vareniu kladný vzťah, je veľmi lákavé jednoducho si objednávať hotové jedlá do práce, či domov. Ušetríte čas, ktorý by ste strávili varením, ale zároveň stratíte prehľad o tom, ako bolo vaše jedlo pripravené a aké ingrediencie sa v ňom nachádzajú. Ak sa naviac snažíte stravovať zdravo, je oveľa ťažšie zvoliť si  menu, pretože väčšina ponúkaných jedál nie je zrovna priateľských k tomuto životnému štýlu. Samozrejme, česť výnimkám, v niektorých prípadoch sa vám podarí nájsť dobrú reštauráciu, ktorá používa kvalitné suroviny a ich jedlá vám pomôžu udržať si líniu. Musíte mať však pevnú vôľu, aby ste od šalátov neskĺzli k fastfoodu, ktorý priam vás volá, aby ste si ho zvolili.

zelenina

Ďalšou nevýhodou donáškového jedla je cenová nevýhodnosť. Ak si porovnáte, koľko by vás stálo nakúpiť suroviny a uvariť daný pokrm, rýchlo zistíte, že sa to oplatí oveľa viac, než objednať ho. Cenový rozdiel sa však dá ľahko vysvetliť, je to čas, ktorý niekto namiesto vás venuje vareniu, zabaleniu a doručeniu. Musíte teda zvážiť svoje priority a rozhodnúť sa, čo je pre vás dôležitejšie.

Doručené jedlo vám pochopiteľne príde zabalené, s čím prichádza ďalšia nevýhoda. Ak sa aspoň trochu zaujímate o ekológiu, je vám určite jasné, že plasty v ktorých je uložený váš obed, či večera nie sú pre našu planétu veľmi dobré. Plasty sú veľkým znečisťovateľom súčasnej doby, ale našťastie si to veľa ľudí uvedomuje a bojuje proti nim. V blízkej budúcnosti nás teda čaká veľa obmedzení spojených s jednorazovými plastovými obalmi, príbormi a pohármi. Vďaka tomuto opatreniu bude aj donášková služba vo väčšej výhode a nebudete sa musieť cítiť previnilo, ak si niečo objednáte.

pizza

Ak tento typ stravovania patrí k vašim bežným zvykom, zamyslite sa nad týmito nevýhodami a skúste občas vy sami venovať čas vareniu. Možno v ňom nájdete svoje hobby stane sa pre vás oddychom, a vaši blízki sa určite veľmi potešia, ak ich z času na čas pozvete na príjemnú večeru k vám domov. Na donášku však určite zanevrieť nemusíte, pretože jej aktuálne nedostatky sa reštaurácie snažia dennodenne odstraňovať.

4.0
02